loader
Feladatszabó értekezlet a szentendrei MH Altiszti Akadémián

Feladatszabó értekezlet a szentendrei MH Altiszti Akadémián

„Nekünk már az élet újraindítására kell koncentrálnunk.” – hangsúlyozta Benkő Tibor, honvédelmi miniszter a szentendrei MH Altiszti Akadémia színháztermében, kedden délután. A találkozón részt vett a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség érintett vezetőiből, valamint a Megyei Védelmi Bizottság titkáraiból felsorakozott állomány. Számukra a honvédelmi miniszter olyan feladatokat szabott ki, amivel hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a katonai toborzás minél hatékonyabb legyen.

Elmondta azokat a teendőket is, amelyekre szükség lesz a vírus okozta válság idején ahhoz, hogy új munkahelyeket teremtsenek a Zrínyi 2026 program keretében. Ezek egyben a kormány Gazdaságvédelmi Akciótervén belül a honvédelmi munkaerő-piaci helyzet fejlesztéséhez kapcsolódnak. A programba beletartozik a személyi állomány kiképzése és továbbfejlesztése.

Most a cél a katonák toborzása, 800 fő szerződéses katona, valamint 3000 speciális önkéntes katona szolgálatba állítása. Benkő Tibor kiemelte: „amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyi munkahelyet hozunk létre.”

„A Gazdaságvédelmi Program alapját a katonák képezik.” – mondta a honvédelmi miniszter.

Mielőtt valaki katonának áll szigorú menetrend szerint felállított szűrővizsgálatokon kell részt vennie. A kezdéshez szükséges erkölcsi, -valamint egészségügyi bizonyítvány is.

Aki korábban már sorkatonai szolgálatot teljesített, az is jelentkezhet. Minden jelentkező a lakóhelyéhez legközelebbi bázison kezdi meg a kiképzést.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok