loader
Fegyveres rablás Leányfalun

Fegyveres rablás Leányfalun

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint három, maszkot viselő ismeretlen személy 2015. március 13-án 1 óra körüli időben bement egy leányfalui családi házba és a fölszinten alvó sértetteket lőfegyverrel vagy annak utánzatával értékeik átadására szólította fel. A megfélemlített sértettek kezeit ezt követően összebilincselték, lábaikat ragasztószalaggal összekötötték, majd távoztak a helyszínről. Az ismeretlen tettesek a házból készpénzt és ékszereket tulajdonítottak el.

A rablást elkövető személyek 20-30 év közötti, kb. 170 cm magas, sportos testalkatú férfiak voltak. A bűncselekmény elkövetésekor fekete színű cipőt, nadrágot és kabátot viseltek. 

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Pest  Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja.

A rendőrség kéri, hogy aki az ismeretlen tettesek kilétéről vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon, vagy hívja telefonon a  06-1-237-43-39-es számot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8.-16., p: 8.-13.), a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Forrás: www.police.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok