loader
Február 9-én érkeznek a választási értesítők a postaládákba!

Február 9-én érkeznek a választási értesítők a postaládákba!

Megkezdte működését a Helyi Választási Iroda, ahol névjegyzékkel, átjelentkezéssel és a személyes adatok kiadásának megtiltásáról is nyilatkozhatnak a szentendreiek.

Április 8-án választ az ország. Erre a napra tűzte ki a köztársasági elnök, Áder János az országgyűlési képviselő választást. Számos határidőt kell addig figyelembe vennie a választó korú és választó joggal rendelkezőknek. A pontos információkról Szentendre város jegyzőjét kérdeztük. Érdemes figyelni a postaládát, hogy mindenki megkapja a személyre szóló értesítőt, ami tartalmazza a lakóhely szerinti kijelölt szavazó helyét. Szentendrén 20 körzetben lehet leadni a voksokat a szavazóknak. Február 9-én érkeznek az értesítők a postaládába minden nagyokorú választópolgárnak, aki a központi névjegyzékben szerepel. Abban az esetben ha február 19-ig nem kap értesítő levet, a Helyi Választási Irodában kell jeleznie, ami megegyezik Szentendrén a Polgármesteri Hivatallal.

Kevesen tudják, hogy minden állampolgárnak joga van megtiltani személyes adatainak kiadását a pártoknak, jelölteknek, jelölő szervezeteknek. Ezt mindenki a Helyi Választási Irodában teheti meg még február 17-e előtt.

 

Kép forrása: internet

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok