loader
Elszállítják a közterületen hagyott üzemképtelen járműveket

Elszállítják a közterületen hagyott üzemképtelen járműveket

Havonta egyszer elszállíttatják azokat a járműveket a Szentendrei Rendészet munkatársai, amelyeket üzemképtelenül hagytak a tulajdonosok az utcán. 

A tartósan, közterületen felejtett járművek tulajdonosai először egy felszólítást kapnak, majd a jogszabályban meghatározott 10 napos határidő letelte után, változatlan állapot esetén a város rendészei kezdeményezik a gépjármű elszállítását. Ezek a járművek ugyanis közterület-használati hozzájárulás nélkül, közterületen nem tárolhatók. A határidő lejártával, vagy az engedély nélkül parkoltatott autókat a Szentendrei Rendészet munkatársai összegyűjtik, elszállíttatják.

A tulajdonosokat értesítik arról, hogy hol vehetik át a járművüket hat hónapon belül. Ezt követően, ha a tulajdonos vagy az üzembentartó nem jelentkezik érte, akkor a gépjárművet a Rendészet értékesítheti, vagy egyéb módon hasznosíthatja.  Amennyiben a jármű gazdája jelentkezik a járművéért, az elszállítás és a tárolás költéségét is ki kell fizetnie.

A használaton kívüli gépjárművek feltérképezését, begyűjtését, elfuvarozását, majd a forgalomból való kivonását is a Szentendrei Rendészet munkatársai intézik.

 

 

 

 

Forrás: szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok