loader
Elneveznék a HÉV-és autóbusz állomás területét

Elneveznék a HÉV-és autóbusz állomás területét

Elneveznék a jelenlegi HÉV- és autóbusz állomás területét Nagy Boldog Asszony térnek. A kezdeményezést a Jövője Van Mozgalom indította útjára augusztus 15-én. Ekkor fordultak először ötletükkel az önkormányzathoz. A város volt polgármestere Verseghi- Nagy Miklós, valamint a jelenlegi vezető Fülöp Zsolt is aláírta, és elfogadta ezt a kezdeményezést. - tudta meg a TV Szentendre a Jövője Van Mozgalom koordinátorától.

Vajon mi van a talpunk alatt, amikor a HÉV-és autóbusz állomás területére érünk? Mit rejt a lebetonozott föld, és milyen történelmi múlttal bír az eddig még névtelen tér?! - Egy temető volt itt, amit 1795-ben nyitottak meg. Egészen 181 éven keresztül ide érkeztek a szentendreiek elhunyt szeretteikhez. 1976-ban döntött úgy az akkori városvezetés, hogy a közlekedési eszközöknek adja át a területet. Egy fénykeresztet is állíttat majd a térre a Mozgalom. A fehérre festett fából készült keresztet a füves részen, az autóbusz állomás mellett helyeznék el, a zászlók mellé. A lámpával kivilágított kereszt is a múltra engedne emlékezni. A temető idején szintén állt itt hasonló kereszt.

Eddig körülbelül 500 aláírás gyűlt össze városunkban. Az aláíróíveket két helyen is ki lehet tölteni: a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban, valamint a Szentendrei Keresztelő Szent János Plébánián, a misék előtt és után. A Jövője Van Mozgalom tagjainak reményei szerint a névadásról hamarosan dönt a képviselőtestület. A tér neve és a felállított kereszt feleleveníti majd a homályba veszett, történelmi sírhelyeket.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok