loader
Elkészült az M0-s autóút-11-es számú főút körforgalmú csomópontjának átépítése

Elkészült az M0-s autóút-11-es számú főút körforgalmú csomópontjának átépítése

A M0-s autóút és a 11-es számú főút meglévő csomópontjának átépítése során, jelzőlámpás körforgalom került kiépítésére. Az új csomópontban a forgalom gördülékenyebb lebonyolódását a forgalmi sávok – csomópont be- és kilépő ágain, továbbá a körpályában is – megnövelt száma, továbbá a csomópontba történő belépést szabályozó jelzőlámpás forgalomirányítás együttesen biztosítja.

Az átépítés során mintegy 3 300 m²-en új pályaszerkezet, ezzel együtt mintegy 1 400 m³ új töltés, továbbá 9 200 m²-en új kopóréteg és 449 m²-en új térburkolat épült. A csomópontban a tájékozódást a 825 m² nagyságú felületen készült új burkolati jel és a mintegy 100 db új jelzőtábla együttesen segíti.

Az új csomóponthoz kapcsolódóan átépítésre került a csatlakozó vízelvezető rendszer közel 500 méter, és a meglévő árkok és átereszek tisztítása is megtörtént 700 méter hosszon.

A körforgalmú csomópontba történő be- és kilépést 14 újonnan telepített jelzőlámpa és 10 forgalomfigyelő hurokdetektor szabályozza. A rendszer különlegessége, hogy további 6 detektor figyeli Budapest felől, a jelzőlámpás csomópont miatt visszatorlódó forgalmat, ezzel megakadályozva a visszaduzzasztást a körpályába.

A projekt részeként a közvilágítás is kibővítésre, illetve átépítésre került 4 új oszlop telepítésével és 10 oszlop áthelyezésével. A beruházás 288,8 millió forint hazai forrás felhasználásával valósult meg.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezúton szeretné kifejezni köszönetét a közlekedőknek a csomópont megvalósításában tanúsított együttműködésükért!

 Forrás: Magyar Közút NZrt.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok