loader
Elérhető a hetedik osztályos lányoknak a HPV elleni vakcina Szentendrén is!

Elérhető a hetedik osztályos lányoknak a HPV elleni vakcina Szentendrén is!

Már elérhető az országos kampány keretében Szentendrén is a méhnyakrákot okózó vírus elleni ingyenes vakcina. Az oltással a 7. osztályos lányok élhetnek az elkövetkezendő néhány hétben. 

Évek óta ingyenesen elérhető a humán papilloma vírus elleni vakcina országszerte. Szentendrén is a 7. osztályos lányok szülei kérhetik gyermeküknek az oltást, december elejéig. Iskolai keretek között kell nyilatkozni a családoknak arról, hogy élnek–e a kampány keretei között a lehetőséggel. 2014-óta kérhetik a szülők gyermeküknek az oltást, Szentendrén folyamatosan emelkedik azoknak a száma, akik élenek az országos kampány adta lehetőséggel. A vakcinával kapcsolatban az egyik helyi nőgyógyászt kérdeztük. 
Dr. Lőrincz István elmondta, hogy minden fiatal lánynak ajánlja a HPV vakcina beadását, mellékhatásai a készítménynek nem ismertek. 

A szülők a felmerülő kérdésekkel kereshetik az iskolaorvost, az iskola védőnőjét, valamint a Szentendrei Rendelő Intézetben a nőgyógyászokat is. Az oltás nem csak a fiatal lányoknak nyújt védelmet, de 45 éves korig térítés ellenében minden nő beadathatja magának a vakcinát.  Az oltást a felkarba adja be az iskolaorvos ahhoz, hogy a védettség kialakuljon, két oltásra van szükség hat hónap különbséggel.  Szentendrén több száz család érintett a kérdésben, akiknek még néhány hetük van érdeklődni a vakcinával kapcsolatos tudnivalókról a szakembereknél.

 

Kép forrása:internet

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok

a