loader
Dunakanyar Smart Pont

Dunakanyar Smart Pont

Dunakanyar Smart Pont néven a 35 év alattiak vállalkozásindítását és fejlesztését célzó nemzetközi program indul a térségben. Ez lesz az ország első, nem a fővárosban működő okos pontja.

Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a fiatal korosztály egyre kevésbé mer vagy tud vállalkozást indítani. Smart Pontok összesen hat Közép-Európai országban működnek, céljuk, hogy a kedvezőtlen tendenciákat visszafordítsák és olyan tudást adjanak át, ami ösztönzi a vállalkozó kedvet.

Szentendre számára is előnyökkel járhat a Smart Pont – mondta el a sajtótájékoztatón Dr. Dietz Ferenc polgármester. A város a fiatalok és az idősek tanulását is elősegíti. Hadházy Sándor, a térség országgyűlési képviselője szerint pedig a kormány szándékaihoz is jól illeszkedik a Smart Pontok elképzelése.

Ingyenes workshopokat, konkrét tanácsadást és innovatív üzleti terv készítést is ígér az új Smart Pont. Sok szolgáltatás már nem csak Budapesten, hanem Szentendrén is elérhető lesz. A Smart Pont versenyt is hirdetett, amire februárig jelentkezhetnek a fiatal vállalkozók.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok