loader
Díjeső a Megyeházán

Díjeső a Megyeházán

Pest Megye minden év decemberében megünnepli a Megyenapot, ezzel együtt pedig  Sportkarácsonyt is tartanak. Az ünnepségen adják át a megyei elismeréseket is. Több szentendrei díjazott is van.

Az ünnepségen dr. Szűcs Lajos, Pest megye elnöke beszédében úgy fogalmazott, hogy „Szerencsések vagyunk – mert van miből meríteni. A 187 város és község, az itt élő 1,3 millió ember eredménye, teljesítménye és példamutató helytállása sokféleképpen gyarapítják a közösségünket. Szerteágazóak, mint a megyében élő nemzetiségek és családok évszázados gyökerei – hiszen éppen azért, mert ezek a gyökerek itt élnek velünk és itt élnek bennünk.”

A megyenapi rendezvényen átadták a Pest Megye Díszpolgára címet, a Pest Megyéért Emlékérmet, a Kulturált Települési Környezet Díjat, az Építészeti Nívódíjakat, a Tudományos Díjat, a Nemzetiségekért Díjat, a Pest Megye Környezetvédelméért Díjat, a Pest Megye Közbiztonságáért Díjat, a Pest Megye Katasztrófavédelméért Díjat, a Fekete Dió Díjat, a Pest Megye Népművészetéért Díjat, valamint a Pest Megyei Médiadíjat.

A szentendrei díjazottak:
Pest Megye Katasztrófavédelméért Díjat vehetett át Oláh Péter, a szentendrei tűzoltóság egykori munkatársa. Pest Megye Építészeti Nívódíját kapta a Szentendrei Művészetmalom középület kategóriában. Az Év Pest megyei csapata utánpótlás korosztályban harmadik helyén a Szentendrei Kézilabda Klub junior csapata végzett, az Év Edzője díjat Gróz János, a Szentendre Női Kézilabda Egylet vezetője vehette át. 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok