loader
Beindult az őszi gombaszezon

Beindult az őszi gombaszezon

Beindult az őszi gombaszezon a sok csapadéknak köszönhetően. A szentendrei piacon is megjelentek a gombák, de nem árt elővigyázatosnak lenni a helyi gombaszakértő szerint. A Szentendrei Médiaközpont kérdéseire Rebeles Sándor gombaellenőr válaszolt, aki elmondta mire érdemes odafigyelni a piaci vásárláskor illetve szedéskor.

 Már a spórája is veszélyes a gyilkos galócának. Ezért fontos, hogy csak szakértő által ellenőrzött gombát fogyasszanak. Az esős idő és a viszonylag kellemes hőmérséklet hatására előbújtak az őszi gombák, méghozzá nagy mennyiségben. A Szentendrei Bükkös parti piacon rendre találkozhatunk gombaárusokkal.

Az őszi gombaszezon beköszöntével sem mindegy, hogy honnan szedjük vagy vásároljuk a főzéshez valót. Egyre többen döntenek úgy, hogy a természet e könnyen elérhető ajándékából készítenek családjuk számára finom étkeket. Kevés a jó szándék, ha nem ismeri valaki a gombát, mert akár súlyos, visszafordíthatatlan következménye is lehet a vacsorának. Ha akár az enyhe mérgezés tünetei jelentkeznek, akkor is ajánlott orvoshoz fordulni. Amíg az idő engedi, több gomba fajtából is választhatnak az ínyencek minden szerdán és szombaton a Szentendrei Bükkös parti piacon.

kép forrása: internet

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok