loader
Becsengettek - fokozottan figyeljenek az utakon

Becsengettek - fokozottan figyeljenek az utakon

Augusztus második felében a tanévkezdés közlekedésbiztonsági kérdéseiről egyeztettek a Városházán. A megbeszélésen részt vettek a gyermekintézmények vezetői, az iskolaigazgatók, a közoktatási referens, a Szentendrei Rendészet, a Városi Szolgáltató NZrt. munkatársai, valamint a város főkertésze.  Pilis Dániel alpolgármester vezette az egyeztetést.

Az intézményvezetők elmondták, hogy az általuk vezetett intézmény környékén milyen közlekedésbiztonsági problémákat látnak.  Az önkormányzat munkatársai jegyezték a feladatokat, amelyeket az iskolakezdésig igyekeznek elvégezni.

Minden tanév közlekedési káosszal kezdődik az egész országban, nincs ez másként Szentendrén sem. Pedig a káosz enyhíthető, talán még megelőzhető is lenne, ha néhány dologra jobban odafigyelnénk.  Csak ismételni tudjuk, ami évről-évre elhangzik, s amit az intézményvezetők a mostani tanévkezdés előtt is ismét kérnek.

Az iskolák, óvodák környékén közlekedjenek fokozottan óvatosan, kellő időben induljanak el. Ha nem muszáj, ne autóval vigyék a gyereket iskolába, de ha nincs más megoldás az iskolába jutásra, akkor keressenek partnereket és egy kocsival több gyereket vigyenek. Ne álljanak meg, szálljanak ki az intézmény bejáratánál, a parkoláshoz használják a távolabbi parkolóhelyeket is, például a belvárosban a Dobozi, a Martinovics és a Paprikabíró utcában. Amennyiben mégis az épület előtt állnak meg, a búcsúzkodással, kipakolással ne akadályozzák a forgalmat, az iskolatáskákat készítsék elő a kiszálláshoz. A gyerekek ne az úttest, hanem a járda felől szálljanak ki az autóból. Végül, amit a legnehezebb betartani: maradjanak higgadtak a legnagyobb forgalmi torlódás láttán is, a veszélyhelyzetek csak tiszta fejjel, nyugodt állapotban ismerhetők fel és csak így védhetők ki a balesetek.

A tanítás előtt és után kialakult torlódások, balesetveszélyes helyzetek különösen a belvárosban okoznak problémát. Szeptember első heteiben a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság fokozza jelenlétét az iskolák, óvodák környékén. Ehhez a rendőrség segítségét is kérik. Különösen figyelnek a biztonságos gyalogos közlekedésre.

A Városi Szolgáltató munkatársai  „Vigyázz ránk! Lassíts!” feliratú táblákat helyeznek ki a gyermekintézményeknél és iskoláknál – a fokozottan óvatos közlekedésre figyelmeztetve.

 

Forrás: Szentendre.hu

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok