loader
Azonnali hatállyal feloldották az országos tűzgyújtási tilalmat

Azonnali hatállyal feloldották az országos tűzgyújtási tilalmat

Augusztus 19-én, szerdán feloldotta a július 3-án, országosan elrendelt általános tűzgyújtási tilalmat a Földművelésügyi Minisztérium. Bács-Kiskun megye teljes területén továbbra is érvényben van a kormányhivatal által korábban elrendelt tűzgyújtási tilalom.
A mai nappal feloldották a július 3-án, az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások kétszáz méteres körzetére elrendelt tűzgyújtási tilalmat. A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal által július 4-től Bács-Kiskun megye teljes területére elrendelt tilalom továbbra is hatályban van, egészen visszavonásig.
 
A tűzgyújtási tilalommal nem érintett erdőkben tüzet gyújtani a továbbiakban is csak a kijelölt és kiépített tűzrakó helyeken, szélcsendes időszakban szabad, úgy, hogy az a környezetre ne jelentsen veszélyt. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozás után pedig gondoskodni kell annak megfelelő eloltásáról. Továbbra is fokozott figyelemmel kell eljárni az erdőn kívüli, illetve a lakott területeken gyújtott tüzekkel, mert a felügyelet nélkül hagyott tűz könnyen továbbterjedhet, veszélyeztetve ezzel a természetes és az épített környezetet is.
Fotó: Marcali HTP

  Forás:katasztrofavedelem.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok