loader
A Helyi Operatív Törzs a szigorításokról tárgyalt

A Helyi Operatív Törzs a szigorításokról tárgyalt

A Helyi Operatív Törzs (HOPT) november 9-ei ülésén megtárgyalta a járványügyi szigorításokkal kapcsolatos feladatokat, az önkormányzati intézmények járványhelyzeti terveit.

  • Fülöp Zsolt polgármester kérte, hogy a közszolgáltatások fenntartása érdekében valamennyi önkormányzati intézmény készítsen tervet, annak a helyzetnek a kezelésére, ha több munkatárs betegszik meg vagy kerül karanténba.
  • Egy-két óvodában csoportokat kellett összevonni a hiányzó megbetegedett, illetve karanténba került munkatársak miatt. A csoportszobákon kívül az óvoda területén mindenkinek kötelező a maszkviselés.
  • A bölcsődében a megbetegedett munkatárs negatív COVID-teszttel munkába állt. Egy munkatársuk van karanténban, mint kontaktszemély.
  • A Gondozási Központban nincs beteg vagy karanténban lévő dolgozó. A Pest Megyei Kormányhivatal álláspontja szerint, az idősek klubját nem zárhatják be, a Központ biztosítja a nappali ellátást. A szociális munka napján, november 12-én az intézmény zárva lesz, de a hajléktalanszálló ezen a napon is működik. Az iskolákban befejeződtek a védőoltások, most a HPV-oltások és az iskolai szűrővizsgálatok következnek.
  • A Család- és Gyermekjóléti Intézmény szintén zárva lesz a szociális munka világnapján, november 12-én.
  • A piacot nem zárják be, nem lesznek idősávok, viszont mindenkinek kötelező a maszkviselés, amit a rendészek ellenőriznek. A piacot üzemeltető TDM cég, bővítve a piac szolgáltatási körét, a közeljövőben házhozszállítási lehetőség is fog biztosítani.
  • A Városi Szolgáltató már tavasszal elkészítette a járványhelyzeti intézkedési tervét, a járvány különböző súlyossági foka szerinti intézkedési csomagokat alakítottak ki. A HOPT döntése alapján jelenleg is e szerint dolgoznak.
  • Az új kormányrendelet szerint, a kórházak, iskolák, óvodák, bölcsődék dolgozóin és a szociális intézményben dolgozókon heti rendszerességgel kell gyorstesztet végezni. Egyelőre sem a háziorvosok, sem a SZEI nem kapott még tájékoztatást arról, hogy kik fogják a mintát levenni, illetve hogyan tervezik a nagyobb létszámú teszteléseket.
  • Még a háziorvosok sem tudják, hogy mikor lesz újra influenza elleni oltóanyag, ugyanis a vakcina valamennyi szentendrei háziorvosi körzetben elfogyott. Dr. Szoltsányi Gábor háziorvos tájékoztatta erről a lakosságot, és kérte, ezügyben ne telefonáljanak be a rendelőbe. Amint lesz információ, értesítik a szentendreieket a város honlapján.
  • A Szentendrei Rendészeti Igazgatóság teljes létszámmal működik, nincsenek betegek. Változatlanul ellenőrzik a maszkviselési szabályok betartását, ütemterv szerint végzik az ózongenerátoros fertőtlenítést.

A HOPT megtárgyalta a járványügyi szigorításokkal összhangban meghozandó helyi döntéseket, melyről az alábbi cikkben olvashatnak:

https://www.szentendre.media.hu/tv-szentendre/hirek/kozelet/jarvanyugyi-intezkedesek-szentendren

forrás: szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok