loader
500 új fa a szentendrei kerékpárút mentén

500 új fa a szentendrei kerékpárút mentén

Szentendrén több mint 500, nagyméretű sorfát ültettek az EuroVelo 6 kerékpáros útvonal mentén. A kerékpározók száma lényegesen növekedett a világjárvány kezdete óta a Pilisi Parkerdő területén, mivel sokaknak ez a mozgásforma biztosítja a szabad levegőn végzett sportolás, kikapcsolódás lehetőségét. Az egészséges természeti környezet gyarapítását szolgálja annak a több mint 500 fának az elültetése is, amit a NIF Zrt. beruházásában megvalósult EuroVelo 6 Budapest-Szentendre közötti kerékpárút projektzárásához kapcsolódóan telepítettek a városban és a környéken. 

A Pilisi Parkerdő területén csaknem 600 kilométernyi túraút-hálózat áll a kerékpározók rendelkezésére, amelybe beletartozik az EuroVelo 6 nyomvonala is. Az Európai Kerékpárút Hálózat – azaz az EuroVelo –átszeli egész Európát, hazánkon három útvonala halad keresztül. Ezek közül az egyik az Atlanti-óceántól a Fekete-tengerig futó, Magyarországon a Duna mentén haladó Euro Velo6-os kerékpárút. Ennek szentendrei bel- és külterületi szakaszai mentén a Pilis Parkerdő Zrt.  több mint 500 fát ültetett el a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából, Szentendre Város Önkormányzatának közreműködésével, a Budapest-Szentendre közötti kerékpárút projektzárásához kapcsolódóan.

A fásítás során a Parkerdő szakemberei Szentendre belterületén az Önkormányzat által meghatározott területekre 251 db fát – kőrist, gömbjuhart, ezüsthársat, díszcseresznyét, berkenyét, platánt, díszgalagonyát, jegenyenyárt – ültettek, míg a város külterületére 316 db fát – nyárt, tölgyet, juhart, kőrist – telepítettek. A Parkerdő ezt követően még három évig végzi a kerékpárút mentén ültetett fák gondozását, s ha arra szükség lesz – mert valamelyik fa kipusztul – a pótlását is.

 

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrd.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok