loader
Végrehajtási eljárás ürügyével csalt ki pénzt gyanútlan áldozataitól

Végrehajtási eljárás ürügyével csalt ki pénzt gyanútlan áldozataitól

Egy 57 éves szentendrei nő tett feljelentést a rendőrségen még 2021. április 8-án. Egy ismeretlen férfi magát egy végrehajtó iroda munkatársának kiadva hívta telefonon, majd közölte, hogy közel 200 ezer forintos tartozás mutatkozik az asszony számláján. A telefonáló egy szupergyors elintézési módot vázolt a nőnek, elkerülheti a végrehajtási eljárást, ha azonnal utalja a hiányzó pénzt. Az 57 éves nőnek gyanús lett a szokatlan ügymenet, így keresztkérdései után bontotta a vonalat és értesítette a rendőrséget.

A Pest megyei nyomozók a bejelentés után minden követ megmozgattak, hónapokon át dolgoztak a felderítésen. Az eredmény 2021. szeptember 16-án lett kézzel fogható, ekkorra szervezték a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 28 éves mándoki L. Dávid elfogását. A rendőrök minden létező adatot, nyomot ellenőriztek, semmi nem kerülte el a figyelmüket, így lehetőség volt az ügy szélesítésére is. Eljutottak különböző városokban élő sértetthez, kiderült a férfi számlájára több, hasonló módszerrel elkövetett csalás is írható. Kiderült, hogy a bűncselekményekből származó összesen közel kétmillió forint utalását és kezelését a férfi társa, a 37 éves uszkai M. Margit követhette el. A rendőrök a nőt is előkerítették és elszámoltatták. 

A férfi kihallgatásán a terhére rótt cselekményt beismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. A nő a vallomásában elmondta, hogy L. Dávid őt is becsapta, felelősségét nem ismerte el.

Az azóta már letartóztatásban lévő 28 éves férfi ellen két rendbeli csalás bűntette kísérletének, és hét rendbeli csalás bűntettének gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya, míg a szabadlábon védekező 37 éves nővel szemben pénzmosás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Forrás: police.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok