loader
Vadakkal kapcsolatos felhívást tett közzé a Baleset-Megelőzési Bizottság

Vadakkal kapcsolatos felhívást tett közzé a Baleset-Megelőzési Bizottság

Vadakkal kapcsolatos tanácsokat osztott meg közösségi oldalán Szentendre Város Baleset- Megelőzési Bizottsága. Mint írja a becslések szerint a hazai őzállomány mintegy 386 ezer egyedre tehető. A legnagyobb számban előforduló és legelterjedtebb nagyvad fajunk az európai őz.

Ahhoz, hogy a vad balesetek elkerülhetők legyenek fontos néhány tanácsot megfogadni a gépjárműsofőröknek – írja Szentendre Város Baleset- Megelőzési Bizottsága.

A tanácsok között szerepel, hogy használja a távolsági fényszórót, így nagyobb területet beláthat; tartson nagyobb követési távolságot; az őz, szarvas szeme pirosan a vaddisznó szeme zölden csillan a fényben! Ha hirtelen nagytestű vad kerül a gépkocsi elé vészfékezzen, de ne kapja félre a kormányt, nagyobb baj származhat belőle, mint a vaddal történő ütközésből; az esti és a hajnali órákban fordulnak elő a leggyakrabban! A féktávolságon belül észlelt vad megjelenése esetén erőteljesen fékezzen és használja a jármű hangjelzését. Kerülni kell a hirtelen kormánymozdulatokat, és irányváltoztatást, mert annak súlyosabb következményei lehetnek, mint aminek elhárítására törekszik.

Szentendre Város Baleset-megelőzési Bizottsága október 2-án a járművezetők részére figyelemfelhívó szóróanyagot és „vadriasztót” adtak át a gépkocsivezetők részére.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok