loader
 Rend-trend: Közlekedési tanácsok a Szentendrei Rendőrkapitányságtól

Rend-trend: Közlekedési tanácsok a Szentendrei Rendőrkapitányságtól

A tavaszi közlekedés veszélyeire hívja fel a figyelmet a Szentendrei Rendőrkapitányság. A szakemberek szerint fontos, hogy felkészüljünk a gyakran változó útviszonyokra. Napos időben általában sima útfelület fogadja a közlekedőket, de előfordul, hogy kedvezőtlen látási- és útviszonyok  akadályozzák a haladást. De sokan az óvatos vezetésről is megfeledkeznek a jó idő beköszöntével.

A járművezetők lendületesebben, felszabadultabban, nagyobb átlagsebességgel közlekednek az utakon, ezt a helyzetet a baleseti statisztikai adatok is jól tükrözik - írja a Rend Trend legfrissebb kiadványa. Csapadékos időben számítani kell arra, hogy az autó könnyen megcsúszik, s tisztában kell lenni azzal, hogy a féktávolság is megnő.

A tavasz kezdetén egyre nagyobb számban jelennek meg az utakon a segédmotoros kerékpárosok és motorkerékpárosok. Nagyon fontos, hogy a motorkerékpárosok – néhány hónap kényszerpihenőt követően – készítsék fel járműveiket a közlekedésre, ellenőrizzék azok műszaki állapotát, de saját maguk „felkészítéséről” se feledkezzenek meg. Néhány hónapos kihagyás után még a rutinos motorosok járműkezelésében is hiányosságok merülhetnek fel, továbbá tompulhatnak a reflexek. Ebben az időszakban a gyalogosok és a kerékpárosok is jelentős kockázatnak vannak kitéve - figyelmeztet a rendőrség.

 

A kép illusztráció, forrása: Internet

 

 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok