loader
A légtérből is figyelnek!

A légtérből is figyelnek!

Szolgálati helikopter és több motoros rendőr bevonásával a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési és közlekedésbiztonsági célú fokozott ellenőrzést tartott az M5-ös és az M3-as autópályákon, valamint az M0-ás autóúton. - Írja a rendőrség weboldalán.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Légirendészeti Szolgálat által biztosított rendőrségi helikopter közreműködésével, 2018. május 25-én 9 órától 12 óráig, valamint 2018. május 31-én 9 órától 12 óráig közlekedésbiztonsági akciót tartott az M5-ös és az M3-as autópályák Pest megyei szakaszán, valamint az M0-ás autóúton.

Az akcióban 12 motoros rendőr, 10 gépkocsizó járőr, 2 fő polgárőr és egy rendőrségi helikopter két fős személyzettel vett részt.

A közlekedésbiztonság javítására irányuló rendőri fellépés elsősorban az autópálya leállósávjának szabálytalan használatára, valamint a nehéz tehergépjárművekkel történő szabálytalan előzések számának visszaszorítására és a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére irányult.

Az akció során 39 tehergépkocsi sofőrrel szemben nehéz tehergépjárművel történt szabálytalan előzés, míg 6 gépjárművezetővel szemben egyéb szabályszegés miatt helyszíni bírságot szabtak ki az egyenruhások. A légtérből végrehajtott forgalomellenőrzés ismét bizonyította hatékonyságát a szabályszegők kiszűrése és az intézkedések végrehajtása tekintetében.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok