loader
Újranyílt a Gondozási Központ

Újranyílt a Gondozási Központ

A veszélyhelyzet megszűnését követően újra nyílt a Gondozási Központ. Reggeli tornával, foglalkozásokkal és különböző programokkal várják a szentendrei időseket. A jelenlegi rendelkezések alapján egyelőre korlátozott számban.

A kormányzat a koronavírus-járvány kezdetén döntött a nappali ellátó intézmények bezárásáról, de Kecskésné Sipos Andrea, a Gondozási Központ vezetője Fülöp Zsolt polgármesterrel egy héttel ezt megelőzően már úgy határozott, hogy ideiglenesen bezár a helyi ellátó intézmény, hogy megelőzzék a megbetegedések növekedését.

A házi segítségnyújtás, a védőnői szolgálat és a szociális étkeztetés a karantén alatt is működött.

„Hál' Istennek nem történt a karantén alatt semmilyen egészségügyi probléma. Napi szinten tartottam velük a kapcsolatot, különösen azokkal, akikkel tudtam, hogy mentálisan nagyobb mértékű problémák vannak. Tudtam, hogy szükséges velük beszélni, mert nagyon izoláltak lesznek, bezárkóznak, esetleg elsétálnak otthonról. Sokszor még a hozzátartozóknak is adtam tanácsot, hogy hogyan kell kezelni az időst" - mondta el a TV Szentendrének Lovas Judit, az Idősek Klubjának vezetője.

A jelenlegi rendelkezések alapján július 31-ig az ellátó intézmények csak korlátozott számban fogadhatnak lakosokat.

A nappali ellátást hétfőtől péntekig, ill. munkanapokon 7:30-15:30 óra között biztosított az Idősek Klubjában. A klubélet keretében pedig lehetőség van a napi háromszori étkezésre is.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok