loader
Újabb ózongenerátort kaptak a Rendészek a Kutató-Mentőktől

Újabb ózongenerátort kaptak a Rendészek a Kutató-Mentőktől

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat még egy ózongenerátort adományozott a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság részére. - olvasható a város weboldalán. Ennek köszönhetően hatékonyabban, több helyen tudnak egyszerre fertőtleníteni a városban a rendészek.

„A héten három helyre megyünk fertőtleníteni: az izbégi, a Hold utcai és a Bimbó utcai tagóvodákba – számolt be Jámbor Ferenc, a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság vezetője a lapnak, majd hozzátette: – Nagyon hálásak vagyunk a Kutató-Mentő Szolgálatnak az újabb fertőtlenítő eszközért, hiszen így gyorsabban tudunk segíteni a fertőtlenítésben a városi intézményeknél”.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat csapata októberben is ajándékozott már a rendészetnek egy ilyen eszközt, akik akkor is örömmel átvállalták a kapacitásuk határán lévő speciális mentősöktől a szentendrei létesítmények fertőtlenítését.

A rendészek akkor már betanulták az ózongenerátoros sterilizálás technikáját, így ma már gördülékenyen, rutinosan, gyorsan és hatékonyan tudják végezni a vírusmentesítést, ahol szükség van rá.

„Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, ha kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, mint például baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával, akkor azt nagyon hatékonyan megsemmisíti. Annak érdekében, hogy más élő szervezetbe ne tegyünk kárt az ózonos fertőtlenítés során, ki kell üríteni az épületet, személyek, állatok nem tartózkodhatnak bent, és a növényeket is elzárjuk más légterű helyiségben, ahol az ózonnal nem érintkeznek. Az eljárás során az ózongázzal feltöltjük a helyiségeket, ott legalább fél órán keresztül fenntartjuk ezt a koncentrációt, majd alaposan, ventilátorral a szabadba kiszellőztetjük az épületet” – idézi Jámbor Ferencet a szentendre.hu.

Forrás: szentendre.hu

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok