loader
Szigorú feltételekkel áll vissza a dömörkapui buszközlekedés

Szigorú feltételekkel áll vissza a dömörkapui buszközlekedés

A természetjárók szócsöveként Berki Zoltán, a Lokomotív Turista Egyesület tagja levélben kereste meg a Volánbusz Zrt. vezetőségét. A petíció célja, hogy visszaállítsák a korábbi 870-es jelzésű, Szentendre és Dömörkapu között közlekedő buszjáratot. Az ügy a felek között lassan konszenzusra jut.

A rendszeres buszjárat megszűntetésének előzménye, hogy a Dömörkapun létesített szociális bérlakások rossz állapotuk miatt lakhatatlanná váltak. A lakókat ezért elköltöztették Szentendre más területeire, így kihasználatlan maradt a naponta több alkalommal is közlekedő 870-es busz. A járat visszaállításáért petícióval fordultak a túrázó szövetségek a Volánbusz Zrt-hez.

A busztársaság vezetősége a járatfejlesztési igényt továbbította az illetékes, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium számára. Ezt figyelembe véve, leghamarabb idén májusban állhat vissza a dömörkapui buszközlekedés. A jegeyket minden esetben, az oda- és a visszaútra is elővételben kell megvásárolni, hiszen járatot csak akkor indítanak, amennyiben legalább egy személy jelezte utazási szándékát a menetjegy megváltásával.

A társaság tehát nyitott és kooperatív a járat visszaállítással kapcsolatban, de pontosan még nem határozták meg, milyen sűrűséggel tudnák visszaállítani a buszforgalmat. További elegáns gesztus részükről, hogy március 15-ére, a menedékház átadóünnepségére díjmenetes különjáratot biztosítanak a túrázók számára. A busz Szentendre autóbusz-állomás, 1-es kocsiállásról indul 9:10 perckor, mely a Lajos forrás elágazás érintésével ér be Dömörkapura. Visszafelé 15:30-kor indul a busz, az említett útvonalon. 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok