loader
Katonák is csatlakoztak a TeSzedd-hez!

Katonák is csatlakoztak a TeSzedd-hez!

Évek óta csatlakoznak szentendrei szervezetek és civilek is az ország legnagyobb szemétszedési akciójához a Te Szedd-hez. A Szentendrei Médiaközpont a programba negyedik alkalommal kapcsolódó MH Altiszti Akadémia katonájával készített interjút, aki azokat a katonákat képviselte, akik a Postás strandot fogadták örökbe és tisztították meg lehetőségeikhez képest a szeméttől.

Üveg, műanyag, háztartási és veszélyes hulladék, mindez a Postás strandon, a játszótér közelében sorolta a talált hulladékot Kurucz Róbert őrnagy. A katonák vezetője elmondta, hogy szentendreiként is fontosnak tartja és nem csak ezen a területen, de város több pontján is gondot okoznak a szemétkupacok. Fontos, hogy minél több szervezet csatlakozzon az országos szemétgyűjtési akcióhoz. A Duna part egy rövid szakaszát járták be és tisztították meg a lehetőségekhez képest, az MH Altiszti Akadémia elsőéves altisztjelöltjei és a szerződéses állomány néhány tagja. A szemétgyűjtési akciót megelőzően eligazításon vettek részt a katonák, akiknek a biztonsági szabályokat is felelevenítették.

Harminc zsák telt meg szeméttel, azon a kis területen, amit a katonák tisztítottak meg, de még így is maradt bőven munka a Duna parton. Fontos, hogy egész évben vigyázzunk környezetünkre és ne csak ezen egy napon tegyünk a tisztább lakókörnyezetünkért.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok