loader
Ma lehet megnézni a kijavított, központi írásbeli felvételiket!

Ma lehet megnézni a kijavított, központi írásbeli felvételiket!

Szentendrén írták a Kalász Suli Általános Iskola nyolcadikosai a központi írásbeli felvételit, múlt szombaton. Magyarból és matematikából kellett feladatlapot kitölteni országszerte azoknak a diákoknak, akik szakgimnáziumban, vagy gimnáziumban szeretnék folytatni tanulmányaikat szeptembertől.

Közel 200 diák írta a központi írásbeli felvételiét a szentendrei Váci Szakképzési Centrum Petzelt József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában, köztük a Kalász Suli nyolcadikos diákjai is. Szigorú szabályok vonatkoznak az előkészületekre, a lebonyolításra és a javításra is minden intézményben, az igazgatónő szerint. Odafigyelnek minden évben a tanulási nehézséggel küzdő diákokra, így idén is volt, aki a szakvéleménynek megfelelően tovább, vagy segédeszköz használatával írhatta meg felvételiét. Nehéz volt a matematika! Ez volt a diákok véleménye, akik a magyar felvételit ítélték könnyebbnek a szombati vizsgán. 

Csütörtökre készültek el a javítások, ekkor nézhetik meg az írásbeli felvételiket a szülők és diákok, fellebbezési jogukkal is ekkor élhetnek az érintett családok. Hamarosan írásban értesítik majd a felvételizőket az elért eredményükről.

Kép forrása:internet

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok