loader
Elkezdődhet a Patakpart Általános Iskola építése!

Elkezdődhet a Patakpart Általános Iskola építése!

Aláírta az új iskola építéséről szóló szerződést a kivitelezővel, Rogán László polgármester. Hamarosan elkezdődnek a munkálatok, hogy 2020 szeptemberében már tanulhassanak az új, 16 tantermes Patakpart Általános Iskolában a diákok.

Érvényesnek nyilvánították a márciusi rendkívüli testületi ülésen a képviselők, azt a nyílt közbeszerzési eljárást, amit a Patakpart Általános Iskola megépítésére írt ki a város önkormányzata. A beruházást a Swietelsky Építő Zrt. nyerte el aminek képviselői kedden írták alá a szerződést a Városházán.

Az oktatás körülményeinek javulását várja a város polgármestere az iskola megépítésétől. Rogán László elmondta, hogy hamarosan megkezdődhet a munka a kijelölt területen. A kivitelező megegyezett az önkormányzattal arról, hogy tájékoztatják majd a leendő iskola környéken élőket a munkafolyamatokról egy lakossági fórum keretein belül.

A 16 tantermes modern épület szaktantermekkel, három részre osztható tornateremmel, 150 fő befogadására alkalmas étkezővel és szintenként 230 m2 alapterületű hatalmas aulával áll majd a gyermekek rendelkezésére. Az építéssel egyidőben a közlekedés és a kapcsolódó utak fejlesztését is szeretnénk elvégezni - mondta el a beruházással kapcsolatban a város vezetője.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok