loader
Április 12-13-án lehet beiratkozni az általános iskolákba!

Április 12-13-án lehet beiratkozni az általános iskolákba!

Megvan a 2019/2020-as tanévre való beiratkozás időpontja. A kormányhivatal tájékoztatása szerint 2019. április 12-én és 13-án írathatják be a szülők leendő elsős gyermekeiket az általános iskolákba.

A beírtakozáson kötelező bemutatni a gyermek személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványát, valamint az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást. Az intézmények reggel 8 és este 19 óra között várják az érintetteket. 

"Új informatikai fejlesztés segíti a szülőket, hogy idén akár az általános iskolai beiratkozást is online, otthonról intézzék. A közeljövőben elektronikussá válik további számos, általános és középiskolai tanulmányi ügy kezelése is, amelyek így személyes jelenlét nélkül bárhol, bármikor elérhetővé válnak. A fejlesztés összesen 5 milliárd forint európai uniós támogatásból valósul meg, amelynek egyes részei már a 2018/2019-es tanévben használhatók lesznek."

"A szülők 2019 áprilisában már választhatják a gyermek általános iskolai beiratkozásakor az online ügyintézés lehetőségét, amelynek során az adatokat a KRÉTA rendszer felületén, vagy a https://eugyintezes.e-kreta.huweboldalon történő regisztráció után otthonról is kitölthetik. Az online jelentkezést követően az intézményben már csak a szükséges igazolásokat és a lakcímkártyát kell bemutatni, ami sokkal gyorsabbá és kényelmesebbé teszi az adminisztrációt. A fejlesztés későbbi szakaszában az ügyfélkapun keresztül történő ügyintézés is lehetővé válik. Az új online lehetőség igazodik a Kormány elektronikus ügyintézésre vonatkozó célkitűzéseihez."

Kép forrása: inetrnet

tartalom: http://kk.gov.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok