loader
Ünnepre hangolódik a város

Ünnepre hangolódik a város

Mozgalmas hétvége vár Budakalászra. Adventi programajánlónkból válogathatnak a számos kulturális és közösségi program közül.

Az év utolsó Borklubját pénteken este tartják a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtárban. Az est vendége Légli Ottó borász lesz Balatonboglárról, akit 2010-ben az Év Bortermelőjének választottak. Ezúttal a fehérbor kedvelőinek kedveskednek a szervezők, hiszen rizlinget és sauvingon blanc-t is lehet kóstolni, este 6 órától. 7 órától pedig újra délszláv dallamok csendülnek fel a Faluházban, a Folk Kocsma-sorozat legújabb állomásán. A Ruzmarin Folkestars Mikulás ünnep alkalmából szórakoztatja a közönséget, a mulatság egészen este 10 óráig tart.

Különlegességgel készülnek a Ládafia Garázsvásár szervezői december 9-re, szombatra. Az év utolsó piacán nemcsak, felnőtteknek, de 12 éven felüli gyerekeknek is lehetőségük lesz árusítani, a művelődési ház emeletén. Az esemény kiváló alkalom lehet a karácsonyi ajándékok beszerzésére, de egy kis zsebpénzt is gyűjthetnek a fiatalok az ünnepek előtt. A vásárral egy időben a Gólyafészek Alkotóműhellyel lehet karácsonyi díszeket készíteni, advent második hétvégéjén.

Délután 4 órától folytatódik a karácsonyra hangolódás, a város adventi ünnepségén, a Kárpátok őre szobor előtti téren. Ezen a héten a Nyitnikék Óvoda növendékei örvendeztetik meg műsorral a budakalásziakat. Ezt követően meggyújtják a második gyertyát város közös koszorúján.

Szombat este 7 órától egy különleges koncerttel vár mindenkit a Faluház. Egyszerre két dudás mosolyával is találkozhatunk a színpadon, Sipos Mihály és Sütő Lajos személyében. A koncert egyfajta zenei párbeszéd a két csapat, Sipos Mihály és zenész barátai, valamint Sütő Lajos és együttese, a Cuki Presszó között. 

A vasárnap sem telik eseménytelenül: délután 3 órától várják a város időskorú lakóit, a már hagyománnyá vált Idősek Karácsonya rendezvényre, a Budakalászi Sportcsarnokban. Igazi sztárparádéval készülnek most is a szervezők, Oszvald Marika és Peller Károly operettslágerekkel szórakoztatják a vendégeket. A műsorvezető ezúttal is Pártai Lucia lesz. 

De szintén a hét utolsó napján tartják meg a Kalász Művészeti Iskola évzáró, adventi hangversenyét, ahol a zeneiskola valamennyi növendéke bemutatja tudását a közönségnek. A koncert délután 5 órakor kezdődik a Kós Károly Művelődési Ház nagytermében.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok