loader
Leonard Cohen est a Faluházban

Leonard Cohen est a Faluházban

Leonard Cohen estre várja az érdeklődőket november 20-án a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár. Az eseményen Müller Péter Sziámi and Friends zenekar vendége Ónodi Eszter színésznő lesz.

 „A dalokért oda kell elmenni, ahol a dalok vannak.” (Leonard Cohen)

A műsorban a kortárs magyar művészeti élet egyik legeredetibb, legextravagánsabb alakja, Müller Péter Sziámi és vendégei a nagy kanadai énekes és dalszövegíró, Leonard Cohen emléke előtt tisztelegnek a művész legjobb dalaival.

Sziámi és barátai Leonard Cohen legjobb dalaival évekkel ezelőtt először Az Élet Menete Alapítvány felkérésére léptek fel a Dohány utcai zsinagógában, és a koncert olyan sikert aratott, hogy a válogatást később az országban számos helyszínen bemutatták. Budapesten a közönség utoljára 2016-ban láthatta az előadást a Kongresszusi Központban.

S hogy miért éppen Leonard Cohen? Mert őt Müller Péter Sziámi énekes-költő-dalszövegíró különösen nagyra becsüli. Zseniális dalszövegírónak, sőt, költőnek tartja, aki szerinte ugyanúgy megérdemelte volna az irodalmi Nobel-díjat, mint Bob Dylan. Sziáminak egyébként volt szerencséje Cohent élőben is látni és hallani, ugyanis 2008-ban ott volt a művész kései korszakának egyik legemlékezetesebb koncertjén a londoni O2 Arénában. Cohen szövegei magyarul szólalnak meg remek tolmácsolásban.

Ének: Müller Péter Sziámi

Gitár: Kirschner Péter

Ukulele, szintetizátor, vokál: Bakos Zita

Dob: Tóth Márton

Basszusgitár: Winterverber Csaba

Szintetizátor: Varga Orsolya

Vendég: Ónodi Eszter

Jegyek elővételben, és a koncert előtt a helyszínen kaphatók.

Forrás: KKMHK

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok