loader
Városi díjakat adományoztak október 23-án

Városi díjakat adományoztak október 23-án

A járványügyi helyzet miatt, szűk körben adták át, október 23-án a „Budakalász Díszpolgára” és a „Budakalászért Emlékérem” díjakat a Faluház dísztermében.

A „Budakalász Díszpolgára” kitüntetést - amit az idei esztendőben poszthumusz adományozott a város, a 2012-ben elhunyt korábbi budakalászi polgármesternek, Parlagi Endrének - felesége, Verebes Erika vette át.

Lázár István – aki 75. életévén is túl, immár több mint 30 éve önkéntesen segíti és támogatja munkájával a BMSE sportéletét – személyesen vette át dr. Göbl Richárdtól a „Budakalászért Emlékérem” díjat.

A díjazottakról részletesen ITT olvashat.

A díjak átadását követően dr. Göbl Richárd polgármester, valamint Kovács Attila, az ’56-os Vitézi Rend tagja és a Nemzeti Fórum Egyesület budakalászi képviselője mondott ünnepi beszédet. 

Az ünnepség zárásaként a Faluház parkolójából korabeli teherautó felvezetésével indultak el az Omszk park kopjafájához mindazok, akik eljöttek, hogy közös, csöndes sétával emlékezzenek meg 1956 hőseiről, s hogy a parkban elhelyezzék az emlékezés és a tisztelet koszorúit.

forrás, fotó: budakalasz.hu

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok