loader
Síkosságmentesítés Budakalászon

Síkosságmentesítés Budakalászon

Az önkormányzat közterületfenntartó csoportja és a síkosságmentesítésre szerződött vállalkozó munkatársai már hajnaltól tisztítják a város saját kezelésében lévő közútjait és az önkormányzat hatáskörébe tartozó járdaszakaszokat. - olvasható a budakalasz.hun

A síkosságmentesítés a város teljes területére, az összes szilárd burkolatú útra kiterjed, ezen belül prioritást élveznek a település gyűjtőútjai, a közintézményekhez vezető és az azok körüli utak, valamint a nagyobb lejtésű utcák. - tájékoztat az Önkormányzat honlapján. A vállalkozó a hideg, csapadékos időjárás esetén minden esetben haladéktalanul megkezdi a síkosságmentesítést, azonban így is előfordulhat, hogy bizonyos területeken várni kell a munkagépekre, amelyekkel az utak forgalma, illetve a veszélyesség szerinti sorrendben végzik a munkát.

Az önkormányzati intézmények körüli, valamint azok közvetlen megközelítésére szolgáló járdákat, parkokat, sétányokat és kerékpárutak belterületi szakaszait a közterületfenntartó csoport, a város fő közlekedési útjait (Budai út, Pomázi út, Damjanich utca, Szentendrei út, Ország út, József Attila utca, Ady Endre utca, 11. sz. főút, a Luppaszigeti út egy része) az állami közútkezelő tisztítja. Mivel a munkálatokat nem az önkormányzattal összehangolt időrendben hajtják végre, így előfordulhat, hogy míg a saját kezelésű útjainkon már biztonsággal lehet közlekedni, addig az országos főutakon még nem történt meg a kotrás, sózás.

Az Önkormányzat kéri a lakók együttműködését, hogy a saját ingatlanuk előtti járdaszakasz síkosságmentesítéséről gondoskodjanak. Az akár autósok által is használható sószóró edények a városban december óta megtalálhatók a következő helyeken:

  • Domb utca felső szakaszán,
  • Kálvária – Gyümölcs utca sarkán,
  • a Felsővár utca felső szakaszán,
  • az Erdőhát és a Bokros utca találkozásánál,
  • a Taván utcán,
  • a Gyümölcs utca és Cseresznyés utca sarkán,
  • valamint a Kálvária utca – Sugár utcák sarkánál.

Forrás: budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok