loader
Megnyílik a kutyások előtt az Omszk park július 15-től

Megnyílik a kutyások előtt az Omszk park július 15-től

A társadalmi és szakmai egyeztetési folyamatok után a június 24-i Képviselő-testületi ülésen 8 igen és 3 tartózkodás mellett elfogadták azt az új rendeletet, melynek értelmében beengedik a kutyásokat az Omszk parkba.

Az új szabályozás legfontosabb elemei:

  • Az Omszk park nyugati, északi és keleti oldalán, a térkővel burkolt sétányon, illetve azon kívül, a parttól távolabb eső részeken pórázon vezetve megengedett a kutyasétáltatás.
  • A József Attila utca és 11-es út találkozásánál le lehet vinni a kutyát fürdetni az Omszk-tóba, más helyen azonban nem lehet keresztezni a futópályát. Itt táblák figyelmeztetik majd a futókat és sétálókat a keresztirányú kutyás forgalomra.
  • A Kahl am Main sétányon továbbra sem lehet kutyát sétáltatni, viszont a Sport utcai kutyafuttató felől az Auchan felé megnyílik egy átjáró (aminek nyomvonala most is látható). Ezt az útvonalat az önkormányzat a szükséges hatósági engedélyek beszerzése után biztonságosan kiépítve átjárhatóvá teszi.
  • A kutyával látogatható területekre további szemeteseket helyeznek ki.

 

 Az elfogadott rendelet csak az Omszk parkra vonatkozóan tesz engedményeket, a többi budakalászi közparkban nem kerülnek feloldásra a kutyás korlátozások.

Fontos, és nem a kutyát sétáltatókat érintő változás, hogy a Kahl am Main sétányon való kerékpáros közlekedésre a jövőben nem a KRESZ szabályai vonatkoznak majd. A közösségi együttélés szabályairól szóló rendelet részeként ugyanis mód nyílik arra, hogy első körben még csak figyelmeztetést kapjon a kerékpáros szabályszegő, míg ha valóban súlyos szabálysértést követ el, akkor a bírság 50-től 150 ezer forintig terjedhet.

Az új rendelet célja megtalálni azt az egészséges egyensúlyt, amely révén a kutyás és nem kutyás lakosság igényeit is ki tudja szolgálni az Omszk park anélkül, hogy egymást feltétlenül zavarniuk kellene.

A kutyás társadalom egyfajta érettségi vizsgájaként is felfogható, mit kezd az új szabályokkal. Rajtuk múlik majd, hogy az elméletben alaposan átbeszélt és korábban társadalmi vitára bocsátott elképzelés a gyakorlatban valóban működőképes lesz-e.

A kötelező ebösszeírással kapcsolatban fontos változás, hogy az idei esztendőben a járványügyi veszélyhelyzet, illetve az online lehetőség megteremtése miatt a bejelentési határidő módosul: június 30. helyett ez év november elsejéig lehet majd bevallani az ebek adatait.

 

 

 

 

Forrás: budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok