loader
Megkapták elismeréseiket a városi díjazottak

Megkapták elismeréseiket a városi díjazottak

A 2016-os esztendőben is kiosztották az arra érdemeseknek, Budakalász elismerő díjait. A korábbi években ekkor hirdették ki az adott évben megszavazott díszpolgárt, valamint átadták a Budakalászért Emlékérmet, és a városi sport-díjat is. Ebben az évben további két új díjat alapított a város, a Budakalász Kultúrájáért, valamint a Kalászi Pajzsot.
Idén Budakalász város díszpolgára Wágnerné Klupp Katalin, a Német Nemzetiségi Egyesület elnöke lett. Az elismerést számos érdeme mellett, kiemelten a városért végzett áldozatos közösségi munkájáért, valamint a budakalászi sváb közösség és hagyományuk megőrzéséért végzett tevékenységéért kapta. A Budakalászért Emlékérmet 2016-ban Pártai Luciának ítélték, aki a Szent István Alapítványban végzett munkáján kívül, az összes nagyobb városi rendezvényt támogatja szakértelmével, de a Budakalászi Duna-partért Egyesületben is fontos közreműködő.
Ez év áprilisában a város egy kiemelkedő sportembert veszített el, Bence Jánost, a Budakalászi Munkás Sportegyesület egyik oszlopos tagját. Az idei Budakalász Sportjáért elismerést, posztumusz ajánlották fel neki. A díjat fia, Bence Bence Dániel vette át.
Az idén alapított Budakalász Kultúrájáért díj birtokosa Uttoné Ochodniczki Vanda lett, aki négy éve gondoskodik a Kós Károly Művelődési Ház kulturális életéről. A színvonalas és értékteremtő rendezvények koordinálása mellett, neki köszönhető az utóbbi években tapasztalható elegáns, kifinomult intézményi környezet a Faluházban.
A díjak átadása a szintén újonnan létrehozott, Kalászi Pajzs adományozásával értek véget, amit elsőként Barna Szabolcs, főtörzsőrmester számára ítéltek oda. A díjkiosztó után, a plébánia kertjében agapéra invitálták az ünneplőket. 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok