loader
Ma van az Idősek Világnapja

Ma van az Idősek Világnapja

A szépkorúakra emlékezünk ma. 29 évvel ezelőtt nyilvánította az ENSZ közgyűlése október elsejét Idősek Világnapjává. Napjainkban kb. 600 millió hatvan év feletti személy él a világon, számuk 2025-re akár meg is kétszereződhet.

Az 50 év felettiek napjainkban is fontos szerepet töltenek be a társadalom számára, akár különböző szakmai területeken is. Dr. Jászberényi József, a Szeniorok Szentendrei Akadémiájának vezetője közel három éve hozta létre azt az oktatási rendszert, amelyben tanulási lehetőséget kínál az idősebb korosztálynak. Az időstornától kezdve az angol kurzusokig, a geopolitikai előadásoktól a vallástörténetig számos tanulmányt folytathatnak az 50+-osok. A legnépszerűbbek a számítástechnikai tanfolyamok és az angol nyelvtanfolyamok. Most mégis arra kér mindenkit a SZESZA intézményének vezetője, hogy a jelenlegi helyzetben az idős korosztálynak az egészségmegőrzés legyen a legfontosabb.

 

„Most egy nagyon speciális helyzetben vannak az időseink. Nem szabad arról elfeledkezni, hogy a veszélyeztetettségük ebben a vírus helyzetben továbbra is fennáll. Most az Idősek Napja arról kell, hogy szóljon, hogy hogyan vigyázzanak magukra. Jelenleg Magyarországon 3,8 millió 50 év feletti él" - fogalmazott Dr. Jászberényi József a TV Szentendrének adott telefonos interjúban.

 

„Az ember akkor öregszik meg, mikor mosolyog azon, amin valaha sírt, és nevet azon, amin egykor a fogát csikorgatta.” -Az idézet Móra Ferenc tollából való.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok