loader
Közös akció

Közös akció

A láthatóság fontosságára hívták fel a közlekedők figyelmét a szentendrei rendőrök és a helyi polgárőrök. Adta hírül a rendőrség weboldala.

Fokozott ellenőrzést tatottak a Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai és a helyi polgárőrök december 5-én. A közlekedési balesetek megelőzését, a gyalogosok és a kerékpárosok láthatóságát, könnyebb észlelhetőségét segítette az akció.

A „Látni és látszani 2017 – egymásért” országos kampányhoz csatlakozva a szentendrei rendőrök szórólapokat osztottak, ezzel is felhívva a lakosság figyelmét a láthatóság fontosságára, amely az őszi és téli időszakra jellemző időjárási és látási viszonyok miatt még fontosabb. A polgárőrök a gyermekekre is gondoltak, csokimikulást adtak a közlekedésben részt vevő kicsiknek.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-MEDITOR Kft. közös közlekedésbiztonsági kampánya ötödik alkalommal indult útjára, hogy a balesetmentes közlekedés érdekében felhívja a figyelmet a látás és a láthatóság kiemelt fontosságára. Idén október 16-án kezdődött és december 8-ig tart az az országos akció, amelynek keretében a járművezetők térítésmentesen megvizsgáltathatják a járművük láthatóságáért felelős alkatrészeket azokban a kampányhoz csatlakozott szervízekben, ahol a kampány újdonságaként és plusz szolgáltatásaként a gépjárművek általános műszaki állapotára is kiterjedő átvizsgálási lehetőséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére. A regisztrált optikákat felkeresve pedig díjmentesen látásellenőrzésre és hasznos tanácsokra számíthatnak a járművezetők.

A kampányhoz tartozó, folyamatosan frissülő információk a www.latnieslatszani.hu honlap mellett az esemény hivatalos Facebook-oldalán, a www.facebook.com/latnieslatszani címen is megtalálhatóak. További kapcsolódó információkat talál a www.baleset-megelozes.eu weboldalon.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok