loader
Kérdőív a vasúthasználati szokások felmérésére

Kérdőív a vasúthasználati szokások felmérésére

A Budapest Fejlesztési Központ (BFK) irányításával készül a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia, amelynek legfontosabb célja a vasút versenyképességének és kapacitásának növelése az agglomerációs közlekedésben.

A vasúthasználati szokások felmérésére kutatást indítottak, a vizsgálat célja az ingázók közlekedési szokásainak feltérképezése, az utazási módok (HÉV, vonat, busz, autó, stb.) közötti váltási hajlandóság felmérése, valamint a vasúthasználattal kapcsolatos előnyök és hátrányok megismerése.

Az online kérdőív kitöltésére 2020. augusztus 23-áig van lehetőség.

A kérdőívet itt érhetitek el: hetfa.hu/ingazas

Mindenki véleményére számítanak, függetlenül attól, hogy ma autóval, busszal és/vagy vonattal, esetleg más módon ingázik, annak érdekében, hogy ezek az adatok és információk is segítsenek a következő évtizedek vasúti fejlesztéseinek alakításában. Cél, hogy a vasút magas színvonalú szolgáltatást tudjon nyújtani a napi több százezer ingázónak.

A Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiát a Miniszterelnökséggel és az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, valamint a MÁV csoporttal együttműködésben készítik.

A stratégia kulcsfontosságú célkitűzése, hogy az agglomerációs települések és a budapesti külső kerületek lakói sűrűbb, magasabb színvonalú és gyorsabb vasúti szolgáltatást kapjanak. Ha ez megvalósul, jelentősen növekedhet a vasutat választók száma, csökken a közút terhelése, a környezet- és klímabarátabb kötöttpályás közlekedés összességében vonzóbbá válhat.

Forrás: BFK Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok