loader
Kelemen László atya bemutatkozása

Kelemen László atya bemutatkozása

Új plébánost neveztek ki Budakalászra és Szentistvántelepre, augusztus 1-jétől már Kelemen László kormányozza a város hitéletét. A plébánia hivatalos weboldalán bemutatkozását olvashatjuk.

"1987-ben születtem Zuglóban. Két bátyám van. Nagy öröm, és erősítés számomra, hogy az idősebbik bátyám pap. A Mátyás templomban kereszteltek meg, majd 1995-ben plébániánkon, a zuglói Páduai Szent Antal templomban (népiesen a Bosnyák téren) voltam elsőáldozó. Általános iskolámat a Patrona Hungariae Elemi Iskolában végeztem. 2000-ben kezdtem el tanulmányaimat a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziumban. 2002-ben ismertem meg a szalézi rendet, ami akkor nagyon megfogott, s onnantól fogva hozzájuk jártam. Így 2005-ben náluk bérmálkoztam.

Életem egyik legemlékezetesebb eseménye volt, mikor 2001 tavaszán, egyik péntek délután úgy döntöttem, hogy elmegyek a templomba, és részt veszek egy keresztúton. Elmentem, és nagyon-nagy béke, öröm töltött el. Akkor éreztem azt, hogy jobban kéne foglalkozni a vallással. Szeretetet kaptam, Jézus valamit tett értem, és erre kéne valamit válaszolnom.  Így lettem ministráns. A ministrálás elkezdésével egy hatalmas kincsre csodálkoztam rá, a közös szolgálat örömére. Rájöttem arra, hogy igazán közösségben lenni jó kereszténynek, s ez ösztönzött arra, hogy rendszeresen járjak hétköznapi szentmisékre is. Nehezen, de végül megtaláltam az Isten irántam való szeretetére a válaszomat: érettségi után jelentkeztem egyházmegyénkbe papnak.

A felkészülési éveket az esztergomi szemináriumban töltöttem. A diakónusi gyakorlat után, melyet a Felsővízivárosi Szt. Anna plébánián töltöttem, Bíboros atya 2012. június 16-án szentelt pappá.

Az elmúlt öt évben káplánként a Szentendrei Keresztelő Szt. János Plébánián illetve a Városmajori Jézus Szíve Plébánián szolgáltam.

Jelmondatom a 122. zsoltárból választottam: „Örvendeztem, mikor azt mondták nekem: fölmegyünk az Úr házába”. Örülök, hogy Isten papjának hívott, és annak is, hogy ide Budakalászra kerültem szolgálni. Bízom benne, hogy ez az öröm mindig megmarad bennem, és ebből tudok másoknak is adni."
Forrás: http://budakalaszi.blogspot.hu/

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok