loader
Július 29-én szúnyoggyérítés lesz Budakalászon

Július 29-én szúnyoggyérítés lesz Budakalászon

Június 24-25. és július 14. után ismét szúnyoggyérítést végeznek a Katasztrófavédelem szakemberei a városban. A hét elején az önkormányzat megkereste a Katasztrófavédelem Főigazgatóságát és érdeklődésünkre elmondták, hogy az eddigi két alkalom után ismét tervezik a régióban a szúnyogirtást.

Budakalászon a következő gyérítés, földi kémiai védekezés 2020. július 29-én a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2020. július 30-31.

Mint ismeretes, az idei évtől nem lehetséges sem Magyarországon, sem az Európai Unióban az eddig megszokott légi kémiai szúnyoggyérítés. A megengedett módszerek a légi és földi biológiai valamint a földi kémaiai gyérítés. Ahogy kérdésünkre Dóka Imre Zsolt, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Kommunikációs Szolgálat szóvivő-helyettese elmondta a választott módszerrel kapcsolatban: “A biológiai kezelés a szúnyoglárvák víz élőközegében történik. Ezzel a módszerrel szervezett védekezésre elsősorban a nagyobb nádasokban vagy árterületeken van lehetőség.”

Forrás: budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok