loader
A Magyar Művészeti Akadémia együttműködése a Helyi Televíziók Országos Egyesületével

A Magyar Művészeti Akadémia együttműködése a Helyi Televíziók Országos Egyesületével

Az MMA egyik stratégiai partnere a Helyi Televíziók Országos Egyesülete (HTOE). Az egyesület két éve, 2018. május 16-tól hivatalosan deklarált együttműködés keretében segíti az Akadémia médiamegjelenési lehetőségeit. Az egyik cél a magyar kultúra, a művészeti tagozatok tevékenységének bemutatása, rögzítése, népszerűsítése országszerte. 

A másik, hogy a helyi kis televíziók bővíthessék műsorstruktúrájukat, ingyenesen juthassanak hozzá nívós médiatartalmakhoz. A koronavírus-járvány idejére az MMA friss ajánlatcsomagot állított össze a saját gyártású, illetve megrendelésre készített kisfilmjeiből, riportokból, portré- és dokumentumfilmekből a HTOE felé, ezeket a tagtelevíziók a nyár végéig szabadon vetíthetik.

A két fél már a korábbi években is felfigyelt egymás munkájára, a HTOE filmes rendezvényeit több ízben támogatta is a köztestület, a HTOE pedig sok műsorában foglalkozott azokkal a művészekkel, akadémiai tagozatokkal, amelyek közt a magyar vidék alkotói is megtalálhatók. Az alkalmankénti összefogások során egyre jobban közeledtek azok az állásfoglalások, miszerint a két szervezetnek szorosabbra kéne fűznie kapcsolatát. Ez a pillanat következett be 2018 tavaszán, amikor az MMA és a HTOE együttműködési megállapodást írt alá a Pesti Vigadóban. A stratégiai keretszerződést az MMA részéről Vashegyi György elnök és dr. Kucsera Tamás Gergely főtitkár, a HTOE részéről Lovass Tibor elnök látta el kézjegyével.

A HTOE és az MMA első közös emléke egészen régre vezethető vissza. Nevezetesen, az MMA alapító – később örökös tiszteleti főtitkára – az a dr. Kováts Flórián volt, aki a Zala Megyei Művelődési Központot, majd 1982-től a megyeszékhely Városi Művelődési Központját irányította. Három évvel később a Zalaegerszegi Városi Televízió szerkesztőségének első elnöke lett, ahol a HTOE mostani elnöke, Lovass Tibor követte a poszton.

Felmerült a határon túli régiók médiafelületeinek összekapcsolása a magyarországi médiumokkal. A határmenti települések televíziói már most is készítenek közös, határtalan műsorokat. A lehetőségek bővítését a későbbiek során azok a már meglévő kapcsolatok tudnák segíteni, amelyek a filmes események révén jöttek létre, így segítve ezt az elképzelést. Ezért a HTOE az utóbbi időben szakmai kiránduláson járt Eisenstadtban, Lendván, Pozsonyban, Varasdon. Megismerkedtek az ottani szerkesztőségekkel, vagyis jó úton haladnak e tekintetben is.

 

 

 

Forrás: mma.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok