loader
Gyertyagyújtás

Gyertyagyújtás

Már a Halottak napját megelőző időszakban is sok volt a látogató a budakalászi temetőkben. A legnépszerűbb virág még mindig a krizantém. Sokan kelnek útra, hogy elhunyt szeretteikről megemlékezzenek ezekben a napokben a sírkertekben. A városban az Önkormányzati Rendészet munkatársai is kiemelten figyelik a temetők környékét, hogy mindenkinek a megelékezésről szóljanak ezek a napok. A sírkertek az ünnepi hétvégén tovább vannak nyitva, reggel 8-kor érkezhetnek és este 7-ig mehetnek be pénteken és szombaton gyertyátgyújtani a látogatók.  

A gyertyagyújtással kapcsolatos veszélyekre Csámpai Attila a Pest Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság szóvivője hívja fel a figyelmet. "Legyenek körültekintőek, amikor gyertyát gyújtanak a síroknál. Fokozottan oda kell figyelni, hogy koszorú, száraz levél ne legyen a láng közelében! Az otthoni megemlékezésnél is ügyelni kell arra, hogy ne hadjuk őrizetlenül a lángot!" - mondja a szakember.

Mindenszentek napján, november 1-jén ünneplik a katolikusok az összes szentet, vagyis valamennyi megdicsőült lelket, november 2-án, Halottak napján pedig megemlékeznek a családok elhunyt szeretteikről.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok