loader
1000 fát ültetnek Budakalászon!

1000 fát ültetnek Budakalászon!

Közösségi faültetésre várja a budakalásziakat az Önkormányzat. 1000 fát ültetnek majd a településen, aminek első lépéseként közel 100 előnevelt példányt szombaton, november 23-án, 10 órától helyeznek el a József Attila utca mentén. - Tette közzé a budakalasz.hu.

Kijelölték az előnevelt fák helyét az út mellett. A föld alatt futó közműhálózat miatt próbaásásokra volt szükség, mert a fák mindegyike 150 kilogrammot nyom, ezért kb. egy köbméteres gödörbe kerül majd. A munkálatok már elkezdődtek, de mindenkinek a segítségére szükség lesz termőföld visszahelyezéséhez.

"Egyszerre fákat ültetünk és közösséget is építünk majd azon a napon.  Szeretnénk, ha a park új fáit és az 1000 új fát Budakalásznak! mozgalmat minél többen a sajátjuknak éreznék. Ezért nem csak a faültetéshez, hanem a későbbi gondozáshoz, locsoláshoz is összefogásra hívjuk fel a kalásziakat. Várjuk majd családok, helyi cégek, óvodai csoportok, iskolai osztályok, nyugdíjas és cserkész közösségek jelentkezését, akik „örökbe fogadnák” a fasor egy-egy fáját és gondoskodnának róla. Ennek lehetőségeit rövidesen kidolgozzuk. Az 1000 új fát Budakalásznak! mozgalom koordinátora Hajnal Péter, az önkormányzat környezetvédelmi előadója (hajnal.peter@budakalasz.hu)."

Az eseményen lesz meleg tea, pogácsa és jóhangulat a közösségépítés jegyében. Az Önkormányzat arra kéri a lakosokat, hogy aki tud ásót, lapátot, védőkesztyűt hozzon magával.

 

Forrás: budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok