loader

Védett madarakat, héjafiókákat loptak egy fészekből Tahitótfalunál

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Környezeti Bűnözés Elleni Alosztályának nyomozói 2020. május 9-re összehangolt akciót szerveztek Tahitótfalu határába. A rendőröknek információjuk volt arra nézve, hogy egy közeli bükkfán fészkelő héja két fiókáját ismeretlen solymászok megpróbálják ellopni. A rendőri művelet sikeres volt, a helyszínen tetten értek három férfit és egy nőt, akik a védett madarakat a fészekből kiemelték.

A nyomozók az elkövetők otthonaiban kutatásokat tartottak, amelyek alkalmával további két héjafiókát, egy kifejlett héját, és egy engedély nélkül tartott lőfegyvert is lefoglaltak. A KR NNI Környezeti Bűnözés Elleni Alosztály munkatársai természetkárosítás miatt gyanúsítottként hallgatták ki mind a négy solymászt, akik valamennyien beismerő vallomást tettek.

A Tahitótfalu határában lefoglalt fiókákat a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei visszahelyezték fészkükbe, a többi madarat pedig a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére szállították, ahol folyamatos állatorvosi felügyelet alatt állnak. A lőfegyvert szakértő bevonásával vizsgálják.

Forrás: police.hu

Védett madarakat, héjafiókákat loptak egy fészekből Tahitótfalunál

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok