loader
Szatírt fogtak a budakalászi rendészek

Szatírt fogtak a budakalászi rendészek

Szeptember 24-én 17 óra után nem sokkal, lakossági bejelentést követően a budakalászi városrendészet szolgálatban lévő munkatársai pontos személyleírás birtokában (20-30 év körüli, középmagas, közepes testalkatú, kék felsős, sárga nadrágos, hosszú hajú férfi) felkutattak, azonosítottak, majd a rendőrség kiérkezéséig feltartóztattak egy férfit.

A fiatalember egy 12 éves kislányt szólított le a Kalász Suli mögött, a gyalogos hévátjáró közelében, miközben nemi szervét mutogatta neki. A kislány – hála lélekjelenlétének – elszaladt, szülei pedig, ahogyan elmondta nekik, mi történt, azonnal érdesítették a városrendészetet. A bejelentés egybevágott több korábbi bejelentéssel is, így kihasználva a szülők gyors reagálást, a budakalászi rendészek is rögtön elindulhattak felkutatni a bejelentett személyt.

A férfinál, akit a Cserkészház közelében, a Vasút soron fogtak el, személyazonosításra alkalmas iratok nem voltak, de az adatait hajlandó volt bediktálni, amelyeket a szolgálatirányító a nyilvántartásban leellenőrzött. A férfi tagadta a cselekmény megtörténtét, de viselkedése arra utalt, hogy nem mond igazat.

Mivel bűncselekmény alapos gyanúja állt fent, a szolgálatirányító rendész rendőri intézkedést kért a helyszínre.

Az intézkedés közben több járókelő is jelezte, hogy felismerték a férfit, aki már hetek, hónapok óta követte az iskolából kijövő kiskorú gyerekeket.

A férfit a rendőrség kikérdezte, ruházatát átvizsgálta, majd mivel a férfi ellentmondásosan válaszolt a feltett kérdésekre, a rendőrkapitányságra szállította előállítás céljából.

Budakalász Város Önkormányzata köszönetét fejezte ki a szolgálatban lévő rendészeknek, Leskó Józsefnek, Nagypál Gábornak és Podlovics Norbertnek a gyors, szakszerű és hatékony intézkedésért!

A rendészek munkáját jelentősen megkönnyítette a gyakorlatilag azonnal megtett bejelentés és a pontos személyleírás is. Kérjük, hogy minden hasonló, vagy akárcsak gyanús esetet is jelentsenek be a rendészet telefonszámán a 06 70/3146 146-os telefonszámon, este 10 után pedig a 112-es telefonszámon.

 

Forrás: budakalasz.hu

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok