loader
Közel húsz év után vette őrizetbe a rendőrség a budakalászi feleséggyilkost

Közel húsz év után vette őrizetbe a rendőrség a budakalászi feleséggyilkost

A Pest Megyei Főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt elrendelte az előzetes letartóztatását annak a férfinak, aki 1999-ben vetette kútba és ölte meg a feleségét Budakalászon - adta hírül ma reggel a Blikk.

A bűnügy gyanúsítottja az 1990-es években a feleségével és gyermekeikkel Budakalászon élt. A házasságuk egy idő után megromlott, mivel az asszony italozni kezdett. A férfi szabadulni akart a kapcsolatukból, ezért eldöntötte, megöli a feleségét. A férfi tettét balesetnek akarta álcázni, hosszú éveken keresztül sikerült is eltitkolnia. 1999 februárjában az egyik nap a késő délelőtti órákban a férfi az ittas asszonyt a házuk udvarán található kúthoz vezette. A nőt belelökte, majd a kutat lefedte, a segítségért kiáltozó asszonyt pedig a sorsára hagyta.

A férfi másnap reggel értesítette a tűzoltóságot azzal, hogy a felesége kútba fulladt. A haláleset kapcsán akkor lefolytatott vizsgálat idegenkezűséget nem állapított meg. A mostanra előkerült bizonyítékok a férfi terhére előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének gyanúját alapozzák meg az ügyészség szerint.

A minősített emberölés elkövetése esetén – mely bűncselekmény büntethetősége nem évül el – a kiszabható büntetés súlyossága miatt okkal lehet tartani attól, hogy a férfi szabadon hagyva megszökik, és annak a veszélye is fennáll, hogy a büntetőeljárás sikerét veszélyezteti. Ezen okok miatt a Pest Megyei Főügyészség a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelésére tett indítványt.

Az alábbi videót - a férfi elfogásáról - ma tette közzé a Rendőrség hivatalos YouTube csatornáján:

https://www.youtube.com/watch?v=Cfb14mW29c0

 

 

Forrás: blikk.hu
A kép illusztráció | Forrás: Internet

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok