loader
Csalókra figyelmeztetnek a rendőrök a koronavírus kapcsán

Csalókra figyelmeztetnek a rendőrök a koronavírus kapcsán

A koronavírus terjedéséről szóló hírek mellett megjelentek és egyre szaporodnak a témával kapcsolatban elkövetett csalások, csalási kísérletek – figyelmeztet a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Ezek a bűnözők azokat a félelmeket és aggodalmakat használják ki, amelyeket a COVID-19 kelt az önmaguk és szeretteik egészségét féltő emberekben. Kellő óvatossággal és egészséges bizalmatlansággal megelőzheti, hogy a koronavírus veszélyeire hivatkozva becsapják.

Budakalászon alapvetően tilos a házalás! Legyen körültekintő, ha lakásánál, házánál megjelennek védőruhát, maszkot viselő személyek és felajánlják az ingatlan fertőtlenítését, orvosi vizsgálatot vagy a koronavírus mintavételét.

Koronavírus-fertőzöttség kimutatására alkalmas gyorsteszt egyelőre nem létezik, így az sem a gyógyászati segédeszközboltokban, sem telefonon, sem személyesen nem kapható. A fertőzés kimutatására szolgáló laboratóriumi vizsgálatot jelenleg kizárólag állami egészségügyi ellátó rendszerben végeznek!

A házalások mellett gyakoriak lettek az orvosi felszerelést kínáló e-mailek, valamint azok az esetek, amikor a csalók egészségügyi vizsgálat címen személyes adatokat kérnek ki. Kéri a Rendőrség, hogy fogjon gyanút, ha ilyet tapasztal. 

Amennyiben hatósági személyként mutatkozik be az önhöz becsöngető, kérje az azonosítást (a rendőrigazolványon azonosító szám is szerepel, nem csak a POLICE felirat), kérdezze meg, honnan érkezett. Otthonába ne engedje be, telefonáljon az adott hatósághoz, a valóságtartalom ellenőrzése céljából!

Segítségkéréshez hívható telefonszámok minden hétköznap 8 és 16 óra között: 0630/382-9810 és 0626/340-468, e-mail cím: segitseg@budakalasz.hu

 

 

 

 

 

 

(kép forrása: budakalasz.hu)

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok