loader
A szabadtéri tűzgyújtás szabályai!

A szabadtéri tűzgyújtás szabályai!

Fontos felhívni a figyelmet a szabadtéri tüzek veszélyeire, amik nagy melegben, szeles időben fokozott veszélyt jelentenek a környezetre. Jelenleg nincs tilalom, de a tűzgyújtás alapvető szabályait mindenkinek be kell tartania.

Néhány alapvető szabállyal nem árt tisztában lenni, akkor sem ha megtörténik a baj. Az elmúlt időszak eseményeiről, valamint a tűzeset bejelentésével kapcsolatos tudnivalókról Csámpai Attila tűzoltó százados, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjét kérdeztük, aki elmondta, hogy "lakóövezetben tűzet gyújtani csak akkor lehet, amikor a helyi rendelt megengedi. Fontos betartani a biztonsági követelményeket, oltóeszkoz, víz mindig legyen a közelben és soha nem lehet őrizetlenűl hagyni egy tüzet sem. Nem lehet tüzet gyújtani akkor sem ha bár a lehetőséget a helyi rendelet megadja, de hevesen fúj a szél." - Nyilatkozta a szóvivő. 

"Ha megtörténik a baj, a 112-es telefonszámon azonnal értesíteni kell a tűzoltóságot! A tűzeset bejelentésénél sok információt kérdez a diszpécser kolléga annak érdekében, hogy a kiérkező egységek felkészülhessenek az adott helyszínen rájuk váró feladatra, nehézségekre." - mondta a szakember. 

A nyár a kirándulásokról is szól, amikor szintén figyelni kell arra, hogy érvényben van-e tűzgyújtási tilalom.

Kép forrása: internet

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok