loader
A Missziós kereszt jelképe Budakalászon!

A Missziós kereszt jelképe Budakalászon!

Fáklyás menet vitte a Szent Kereszt Felmagasztalása Templomból a Szentisvántelepi Templomba a Missziós keresztet jelképét, ami 2020-ban Magyarországra tervezett római katolikus kongresszus szimbóluma. 1938 után újra Magyarország ad majd otthont a fontos katolikus összejövetelnek, aminek célja az oltáriszentség megismerésének és tiszteletének elmélyítése. Az esemény jelképét, a Missziós keresztet december 17-ig láthatták Budakalászon a hívek.

A négyévenként más-más helyszínen meghirdetett kongresszusnak előre megalkotott tematikája van, melyre előadásokkal, közös imákkal készülnek, szentségimádáson vesznek részt a hívek. A kongresszus igyekszik érthetőbbé tenni Krisztus utolsó vacsorán meghirdetett áldozatbemutatását és annak fontosságát. A budakalásziak több a kereszt köré szervezett programon vettek részt. 

Ozsvári Csaba alkotása a Missziós keresztet, aminek jelképét 2020-ig a kiválasztott településeken nézhetnek meg az érdeklődők. Budakalászra is a környékről sokan látogattak el a különleges ereklye miatt, ami városunk után Budapestre került.

Kép forrása: internet

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok