loader
Sporttörténelmi kűr

Sporttörténelmi kűr

Radványi Dóra és Goshcy Miklós első és egyetlen magyar vegyespárosként mérföldkövet raktak le a hazai szinkronúszásban, ugyanis a sportág történetében még soha nem szerepelt férfi-női páros világversenyen. 

A SYNUC SC két úszója egy kitűnő hangulatú jazz zenével és óriási szurkolással felturbózott gyakorlatot hajtott végre ( a 30-39 évesek korosztályában szálltak vízbe) és szinte alig tudták felfogni, hogy ők ma egy történelmi duetett alkottak.
„Még soha nem izgultam ennyire, nagyon fura volt, de egyben jól is éreztem magam” – mondta Radványi Dóra, majd férfi társa Goshcy Miklós folytatta az értékelést. „A verseny előtt – és az egész héten – még izgultam, de mikor beugrottam a medencébe ez az érzés teljesen elmúlt, pedig előtte nagyon féltem ettől. Lehet jobb lett volna, ha izgulok, de így is elégedett vagyok”.

Miklós most tapasztalhatta meg először egy ilyen verseny és a Városliget felfokozott hangulatát.
„Azért örültem annak, hogy nem volt teltház, az biztos kiváltott volna belőlem egy kis lámpalázat, de nagyon hálás vagyok a kilátogatóknak a szurkolásért, mert kellemes, pozitív élményeket váltott ki belőlem”.

Noha csak 3-4 éve kezdte el a szinkronúszást, de már így is óriási tett amit végrehajtott.
„Korábban úszó voltam és mindig is szerettem volna a víz közelében maradni. Szakmai kapcsolatom volt a SYNUS egyesületével és Dr. Szőke Zsuzsával, többnyire az ő javaslatára kezdtem el belevetni magam ebbe a világba. Aztán, ahogy egyre jobban megtetszett már személyes célommá vált, hiszen a férfiak versenyzése egy elég ritka és szűk dolog a sportág magyar vonatkozásában”.

A páros kűrjét egy klasszikus zene adta, amit elmondásuk szerint úgy próbáltak felépíteni, hogy azért élvezhető is legyen, de muszáj hozzátenni, hogy egy technikai gyakorlatról van szó, ahol ugye többnyire kötelező elemek sokasága határozza meg a produkciót.
„Nagyon büszke vagyok Mikire, annak ellenére, hogy kevés ideje gyakorlunk együtt, de férfiasan helyt állt és úgy gondolom jól kiegészítettük egymást a vízben. Reméljük sikerül megtartani a szabad gyakorlat után is ezt a bronzérmes helyezést, tegyük hozzá a hosszú program sokkal inkább hozzánk közelebb álló műfaj” – értékelt fülig érő mosollyal a páros női tagja.

Dóriért csütörtökön is szoríthatunk, hiszen a szabad gyakorlattal folytatódik a szóló verseny, ahol a szentendrei úszó jelenleg az előkelő második helyen áll az összesített listán. Arra a kérdésre, hogy mit remél a holnaptól, csak annyit felelt: „Szeretném megtartani ezt a helyet és remélem sikerül is”

A cikket írta: Kovács Máté
Forrás: https://masters.fina-budapest2017.com/hu/hirek/390/sporttortenelmi-kur 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok