loader
Sportos szeptember Szentendrén

Sportos szeptember Szentendrén

Szeptember második hétvégéjén a szentendrei Postás strand a sportos programoké lesz.

Pénteken a helyi iskolák diákjai a hagyományos sportnapon több mint harmincféle sportágat próbálhatnak ki a falmászástól a korfballig.

Szombaton a Postásról rajtol a IX. Pilis Tekerő kerékpáros kalandtúra négy túratávval. A rendezvény arca az idén Kósz Zoltán olimpiai bajnokunk. Újdonság lesz ebben az évben a legnagyobb kihívást jelentő extrém táv, a Profi100: ahol 100 km hosszt és 2000 m szintemelkedést kell legyűrniük a nevezőknek.

Nem könnyű választani a gyerekeknek és szülőknek a számtalan szentendrei sportklub kínálatából. A rendezvény ehhez nyújt segítséget, minden kötöttség nélkül, játékos, vidám formában, ahol a diákok közelebbről megismerhetik és ki is próbálhatják a sportágakat. Több mint harminc városi egyesület vesz részt a rendezvényen, színpadi bemutatókkal, ismertetőkkel. A rendezvény elsődleges célja, kedvet csinálni a gyerekeknek a sportoláshoz, hogy ne csak a számítógép billentyűzetétől „izmosodjon” a karjuk. A városi Gyerek Sportnap mottója: Próbáld ki és válassz!

A Sportnapon kerül sor a Szentendre Kupa küzdősport gálára is a Postás strandon, ahol thaibox- és ökölvívó bemutatómérkőzéseket láthatnak az érdeklődők. Az este 18:00 órakor kezdődő mérkőzések a színpadon fedett boxring alatt lesznek megtartva. 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok