loader
Szenior Akadémia - A XIII. félévvel folytatódik a sorozat

Szenior Akadémia - A XIII. félévvel folytatódik a sorozat

Folytatódnak a szenior képzések Szentendrén. Márciusban a tizenharmadik félévét kezdi a sorozat, ami Közép-Euróba egyik legnagyobb és leghatékonyabb felnőtt oktatási rendszere. A Szeniorok Akadémiájának előadásait a hallgatók közösen alakítják az előadókkal. Az előadássorozat múlthéten kezdte meg legújabb évadát.

Egyensúlytréning időskorban,  Az időskori életminőség - nézőpontok, problémák, értelmezések, Hol vannak a férfiak? Hol vannak a nők?, Idősek és az esztétika,  A mai iszlám. Ezek az előadások várják a Szeniorok Szentendrei Akadémiájának hallgatóit az idei félévben. A megnyitó előadást a Szentendrei Aranykorközpont vezetője, dr. Jászberényi József tartotta Időskori függőségek - megoldási lehetőségek címmel.

Még lehet jelentkezni a tanfolymaokra, amik több helyszínen, változatos tananyaggal várják a hallgatókat, kezdő, haladó szintekkel. Népszerűek a nyelvi képzések a központ vezetője szerint. dr. Jászberényi József azt is elmondta stábunknak, hogy folyamatosan nő az érdeklődés a tanfolyamok iránt, a legnépszrűbbek továbbra is az informatikai és a nyelvi képzések.

A jól működő, országos hálózathoz kapcsolódik a szentendrei előadás és képzéssorozat is, ahová nem csak a visszatérő hallgatók, de újak is folyamatosan csatlakoznak. A szenior képzésnek több, az egyénre gyakorolt pozitív hatása van. Motiváltak az idősek a szellemi frissességük megőrzését segítő, intellektuális fejlődésüket szolgáló kurzusokon való részvételre. Népszerűek körükben a művészeti, irodalmi, a gondolkodást edző filozófiai, vallási témák. 

Megváltoznak a kapcsolatok az idő múlásával, a nyugdíjazással is összefüggésbe hozható a tanulási igény kialakulása. Bekövetkezhet a fiatalabb életkorban elmaradt, de vágyott művelődés pótlása, akár alapismeretek, akár speciális tudás megszerzésére irányulóan. Még lehet jelentkezni a szentendrei képzésekre az Aranykor Központ elérhetőségein.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok