loader
Játék a múzeummal

Játék a múzeummal

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma tizenegyedik alkalommal hirdetett rajz- és irodalmi pályázatot általános iskolás tanulók számára Ne égess! címmel.
A műveket meghosszabbított határidőig, február 2-ig várják a múzeum címére.

A pályázat lehetőséget ad arra, hogy a diákok szabadon alkothassanak a múlt, a jelen vagy akár az általuk jövőben elképzelt, tűzzel kapcsolatos tárgyakról, eseményekről.

A versenyt idén is két korcsoport, alsó és felső tagozatosok számára hirdetik meg. A múzeum az alsó és felső tagozatos diákok esetében egyaránt arra kíváncsi, milyennek gondolják, látják, képzelik el a múlt, a jelen, vagy a jövő tűzoltóversenyét. A pályaműveket A4-es vagy A3-as rajzlapokon ceruzarajz, filc, tempera, vízfesték, ragasztott képek stb. formában várják.

Az irodalmi pályázat felső tagozatos diákoknak szól, amelyre ezúttal „Tűzoltóverseny szervezője vagy résztvevője voltam” illetve „Ilyen lehetett egy nemzetközi tűzoltóverseny 100 évvel ezelőtt” címmel várják az alkotásokat. A pályaművekben feldolgozhatóak személyes élmények, másoktól hallott történetek éppúgy, mint kitalált sztorik, mindez műfaji (vers, elbeszélés, mese, fantasy, stb.) megkötés nélkül.

A pályázatokat – iskola, osztály, felkészítő tanár megjelölésével – postai úton, az irodalmi alkotásokat postán, vagy e-mailben kell eljuttatni a múzeum címére. Elérhetőségként célszerű e-mail címet és telefonszámot is feltüntetni. A győzteseket és helyezetteket februárban ünnepélyes eredményhirdetésen jutalmazzák, a kiemelkedő alkotásokat kiállításon mutatja be a múzeum.

A Katasztrófavédelem Központi Múzeumának elérhetősége:

1105 Budapest, Martinovics tér 12.
kok.muzeum@katved.gov.hu

A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdésekre a fenti e-mail címen, illetve a 06-1-261-35-86-os telefonon válaszolnak.

Forrás: BM OKF

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok