loader
Vendégségbe jönnek a tájházak a Skanzenbe

Vendégségbe jönnek a tájházak a Skanzenbe

Szeptember 23-án a magyarországi és határon túli magyar tájházak közösségei mutatkoznak be a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban. A programot első alkalommal szervezi meg a szentendrei intézmény.

A nap folyamán bemutatkozik a Boldogi Tájház, az Algyői Tájház, a Hartai Tájház, a Bogyiszlói Tájház, a kiskőrösi Szlovák Tájház, a Dunaszentbenedeki Tájház, a szegedi Napsugaras Tájház, az Oszkói Hegypásztor Pincék, az Endrődi Tájház, a Cigándi Tájház, a Fertőhomoki Tájház, a Hidasi Tájház, a Bőközi Tájházak, a sukorói Néprajzi Ház és a Budaörs Heimatmuseum.

Az érdeklődők menyasszony kikérésnek és lakodalmi forgatagnak lehetnek részesei, szlovák népdalokat tanulhatnak, megtekinthetik a Fertőhomokról készült kiállítást, de lehetőség nyílik az Ezerjófű Egyesület által készített gyógyteákból, vagy éppen a szlovák húsoskáposztából kóstolni.

Többek közt lesz paprikafűzés, szilvalekvárfőző bemutató, hartai bútorfestő és bogyiszlói motívumok hímzése kézműves program, zsuppkévekötés-bemutató, csizmadia és virágsziromkészítő kézműves foglalkozás, valamint sukorói múltidéző.

A színpadon egymást váltják a zenekarok, a gyermekeket dramatikus játékok várják.

Az esemény fővédnöke Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok